Hur sätter man egentligen på en kondom?

Bildkälla
Kondomen är ju en av de bästa uppfinningarna, som tillåter oss att njuta med vem som helst med minimal risk för graviditet och könssjukdomar. Men för att man ska kunna känna sig säker måste man också lyckas få på den på ett korrekt sätt.  Det står ju ofta en liten beskrivning på kondomförpackningen, men det är inte så lätt alltid att följa de instruktionerna och lyckas direkt. Jag ska försöka förklara, någorlunda kortfattat, så får ni gärna fråga vidare om ni inte förstår ändå.
Först och främst är det viktigt att hålla koll på utgångsdatumet så de inte är för gamla. Likaså kan man klämma lite på förpackningenoch se att det fortfarande är luft i den och att luften inte pyser ut för i så fall är det risk att kondomen också är skadad. Vilken kondom du väljer är helt upp till dig och din partner. Vissa killar uppskattar de lite rymligare kondomerna, och vissa tjejer får skav av de knottriga.
Det viktigaste för att lyckas med påsättningen (av kondomen =) ) är att först låta killen bli hård. Utan stånd blir det svårt att få på kondomen. Öppna kondomförpackningen utan att skada själva kondomen. Rulla ut kondomen en bit så du ser åt vilket håll den ska rullas. Om killen har sin förhud kvar (vilket de flesta killar i Sverige har) drar man tillbaka den före man ska sätta på kondomen, alltså ner mot roten. Knip ihop den lilla "behållaren" längst ut på kondomen, sätt den mot ollonet och börja rulla neråt tills kondomen är helt utrullad.
Behåll kondomen på under hela samlaget, och se till att killen håller fast i den när han drar sig ur dig så ingen sperma smiter ut. Sen bör kondomen dras av och knytas ihop och slängas i soporna innan han tappar sitt stånd för att minska kladd.
Spola aldrig ner kondomen i toaletten! Är ni rädda att någon ska se den i soporna kan ni rulla in den i lite toapapper innan ni kastar den.

Kommentarer/frågor
Postat av: Fredrik

Hej!

Tack för tips och information.

Återkommer med frågor..

2011-07-06 @ 19:55:37
Postat av: Palle

Bra tips! Något annat som är viktigt är att man använder rätt storlek på kondomen. Alla penisar är inte formade likadant så det gäller att hitta en kondom som passar just dig!

2011-07-29 @ 13:30:18
URL: http://www.kondomkungen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback